חיפה פותחת את שנת הלימודים תשע"ב

תלמידים והורים יקרים,

אנו שמחים ונרגשים לפתוח את שנת הלימודים תשע"ב. השנה, תמשיך עיריית חיפה להוביל תכניות פורצות דרך במערכת החינוך, המאפשרות לכל תלמיד בעיר לממש את הפוטנציאל הגלום בו. יחד עם משרד החינוך, נוביל השנה תכניות חדשניות בתחום איכות הסביבה, חיזוק המרקם החברתי הייחודי של העיר וכן חיזוק החוסן הנפשי והחברתי של התלמידים. בד בבד, אנו ממשיכים עם בניית תכנית אב לחינוך במסגרתה מתבצעת חשיבה על תהליכי ההתחדשות העירוניים ועל הצורך בהתאמת הסביבה החינוכית לצפי אכלוס השכונות החדשות המתוכננות להיבנות בעיר.

אנו מאחלים לכולכם שנת לימודים בריאה ושמחה,

צוות מינהל החינוך, עיריית חיפה

בשנת הלימודים תשע"ב ילמדו:

תלמידים בעיר חיפה
מוסדות חינוך
תלמידים בגני הילדים
תלמידים בבתי
הספר היסודיים
תלמידים בבתי
הספר העל יסודיים

מוסדות חינוך חדשים

שני בתי ספר חדשים יפתחו השנה. חטיבת הביניים בשכונת רמת הנשיא תיפתח עבור בוגרי כיתות ו' משכונות רמת הנשיא, נווה דוד ונאות פרס. בחטיבה הצומחת יפתחו השנה שתי כיתות ז'.

כמו כן, יפתח השנה בית הספר היסודי דוד ילין במבנה מחודש, על שטח בית ספר "חוגים" לשעבר. בבית הספר ילמדו כ- 560 תלמידים.

שני מרכזי העשרה חדשים יפתחו השנה לטובת ילדי גני הילדים. מרכז "שורשים" יפתח בשכונת נווה דוד ובו יתקיימו פעילויות אמנות ויצירה לאורך השנה. בקריית חיים תיפתח מעבדת חקר חדשה ובה יבקרו תלמידי גני החובה והחינוך המיוחד ויערכו ניסויים מעולם הכימיה והפיזיקה

יעדי מינהל החינוך ותכניות חדשות בשנת הלימודים תשע"ב

שישים גני ילדים יבקרו השנה בחווה החקלאית "גן כרמית", שם ילמדו באופן חוויתי על נפלאות הטבע והחקלאות, יחשפו לעולם המושגים בחקלאות ויקטפו וילקטו מתוצרי האדמה. בתכנית נוספת, אשר תתקיים בשיתוף החברה להגנת הטבע, יהנו ילדי הגנים מפעילויות מהנות ומאתגרות בתחום הקיימות, שמירה על משאבי הסביבה, מחזוריות בטבע, מיחזור ועוד.

בבתי הספר תיפתח תכנית חינוכית חיפאית בנושא קיימות, אשר תשולב במערכת השעות השבועית. במסגרת התכנית, ילמדו הילדים על השפעתם החיובית של העצים על מדד החום העירוני וישתלו עצים. כמו כן, תקים העירייה סביבות חוץ- למידה בבתי הספר, במודל המשלב כמה מרחבים המאפשרים לילדים חוויה משחקית לצד חיבור לטבע.

בשותפות עם בית הגפן, תופעל בבתי הספר הערביים והיהודיים התכנית "חיפה נעים להכיר", במסגרתה יערכו התלמידים מפגשים וירטואליים ופיזיים באתרים שונים בעיר.

תכנית ייחודית בנושאי מגדר, זוגיות ומיניות תפעל בבתי הספר העל- יסודיים. התכנית תעסוק בתקשורת בין- אישית, חברות, זוגיות, מיניות ומגדר. שכבת כיתות ח' תתמקד בנושאי זוגיות ומיניות בריאה, ובשכבת כיתות י"א יושם הדגש על מניעת אלימות זוגית. בבתי הספר היסודיים תחל תכנית כתיבה רב מגדרית– כתיבה בלשון המתאימה לשני המינים.

תכנית נוספת אשר תעודד את התלמידים לחזק את היכולות הרטוריות שלהם תתחיל בבתי הספר היסודיים. התכנית "דיבור בציבור" תקנה לתלמידים הצעירים מיומנויות שיח והתנסות בעמידה מול הכיתה והרצאה בנושא נבחר.

עיריית חיפה בשיתוף משרד החינוך יובילו השנה יישום של התפיסה לפיה "קירות בית הספר אינם גבולותיו". במסגרת התכנית יצאו התלמידים למרחבי למידה מחוץ למבני בתי הספר. תלמידי כיתות ח'- ט' יבחרו קורסים מגוונים ויצאו ללמוד בימי רביעי באוניברסיטת חיפה, בתיאטרון חיפה, במוזיאונים, במכון הביולוגי, בטכניון, בבית מילר ועוד. בשכבת כיתות ה' יפתח פיילוט לימודי שחייה.

בבתי הספר היסודיים יפתחו השנה התלמידים את יום הלימודים באימון בוקר בהנחיית המורים לחינוך גופני, במסגרת התכנית KITABATA. תכנית חברתית נוספת שמטרתה לחזק את החיים התרבותיים של תלמידי בתי הספר תיפתח בחלק מבתי הספר בימי שישי, תחת הכותרת "חופשישי".

בגני הילדים תפעל תכנית מוזיקה עבור ילדי 30 גני טרום-חובה וחובה. התכנית המוזיקלית תועבר באופן חוויתי ותחשוף את הילדים למושגים מעולם המוזיקה, הנעת הגוף לפי מקצבים, חשיפה לכלי נגינה ומשפחות הכלים. 20 גני חובה ישולבו בתכנית רובוטיקה, בה ילמדו הילדים בעזרת רובוטים על נפלאות העולם הטכנולוגי.

סטודנטים לתואר שני בחוג לעבודה סוציאלית חינוכית ישתלבו השנה בבתי הספר העל- יסודיים, במסגרת פרויקט שמטרתו תמיכה בנוער בסיכון, תוך שיתוף פעולה עם החוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה.

נתקלת בבעיה? למי פונים?

לקראת פתיחת שנת הלימודים יפתח מינהל החינוך קו מידע טלפוני אשר יעניק מענה להורים ולתלמידים במגוון רחב של נושאים, ובהם: שיבוץ בגני ילדים ובתי ספר, צהרונים ומועדוניות, תכניות ייחודיות, בטיחות וביטחון מוסדות החינוך והילדים, יעוץ רגשי וכן מענה רחב בנושאי החינוך המיוחד: שיבוצים במוסדות החינוך, זכאות להסעות, ליווי בהסעות, מסלולי ההסעה ועוד.

קו המידע שמספרו 1-700-50-7002, יפעל בימים ראשון עד חמישי, החל מיום 17.08.2021 ועד 30.09.21, בין השעות 8:00- 15:00 וכן בימי שישי בין השעות 8:00-12:00

פותח ע"י טכנולוגיות ומערכות מידע​

שינוי גודל גופנים